Перейти до основного вмісту

Сервіруємо стіл

 Сервірування столу - це не лише про розташування тарілок та приборів. Це справжнє мистецтво, яке може перетворити звичайну їжу на витончену вечерю чи святковий обід. Отже, ось кілька цікавих фактів про сервірування столу:

  • Кожен вид посуду має свою історію. Наприклад, деякі прибори, такі як серветки, спочатку використовувалися в середньовічні часи як засоби гігієни.
  • Часом кухарі використовують техніки розміщення страв на тарілці, щоб створити справжні шедеври мистецтва. Це може бути все, від гармонійно влаштованих овочів до складних шаблонів з соусу.
  • Етнічні групи та культури мають власні традиції сервірування столу. Наприклад, в Японії існують особливі правила для того, як розташовувати палички та миски.
  • У світі є багато конкурсів та подій, де кухарі можуть продемонструвати свою фантазію через сервірування столу. Це може включати створення вражаючих фруктових скульптур або навіть будівництво їстівних мініатюрних міст.
  • : Правильне сервірування столу вимагає уваги до дрібниць та дбайливого ставлення до кожного елемента. Це може навчити нас відповідальності та підтримувати культуру поваги до харчування та спілкування.
Сьогодні 2 клас під керівництвом Бабич Олександри Сергіївни виконували аплікацію під назвою "Сервіруємо стіл". Та вчилися за кожним етапом, правильно сервірувати стіл. Ось такі чудові роботи вийшли!









Отже, сервірування столу - це не тільки про розташування посуду, але і про творчість, культурні традиції та увагу до деталей, які роблять їжу ще більш смачною та задоволеною.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

1000 днів незламності

 Сьогодні в нашій школі відбулася особлива подія – урок пам’яті та підтримки під назвою "1000 днів незламності" , присвячений героїзму українського народу та вшануванню пам’яті тих, хто віддав своє життя за мир і свободу. Разом із учнями 3 та 4-Б класу Бабич О.С. та Дідик Т.Б. ми переглядали презентацію, яка розповідала про важливість кожного дня боротьби, що триває вже понад тисячу днів. Особливу увагу Под'ячева Л.Л. приділила історіям загиблих воїнів із нашого краю, Барабоя, які залишили по собі незламний приклад відданості Батьківщині. Діти з великим хвилюванням слухали розповіді про подвиги захисників, усвідомлюючи, що саме завдяки їм вони мають можливість вчитися та жити під мирним небом. Атмосфера в класі була сповнена поваги й вдячності до наших героїв. Після цього учні писали листи та слова підтримки для воїнів, які зараз знаходяться на передовій. У своїх словах вони передали тепло своїх сердець, побажали захисникам здоров’я, сили духу та якнайшвидшої перемоги. Ко

Різдвяна казка

Сніг пушинками кружляє, Біле міряє шитво. Раз на рік таке буває: Свято! Сніг! Зима! Різдво!   Іван Франко Сьогодні діти 2 класу на уроці Мистецтва слухали М. Леонтович. «Щедрик» у виконанні Тіни Кароль та дитячого хору, Carol of the Bells – гурту «Pentatonix». Діти співали та були дуже враженні, що не тільки на англійській мові співають щедрівки. Та також в співучій Україні теж.  Прочитавши  казку В. Сухомлинського «Зайчик і Місяць».   Створили  ілюстрацію до казки В. Сухомлинського «Зайчик і Місяць» у змішаній техніці.

Міжнародний день чаю

 Ч ай-надзвичайно корисний, смачний та ароматний напій, який щодня вживають більшість людей. Для багатьох народів чай є продуктом першої необхідності. Тому щороку 15 грудня за ініціативи Центру Науки та Спілкування планета святкує Міжнародний день чаю. Щодня ми часто вживаємо вислови “Ходімо почаюємо”, “Може, чаю?”, “Заходь на чай”. Тому сьогодні учні 2 класу разом із класним керівником Бабич Олександри Сергіївни  провели  виховну годину. Діти  дізналися про різні види чаю, про церемонії чаювання у Китаї, Україні, Англії. Слухали багато нових фактів про чай та саму історію виникнення чаю. Та зробили поробки. Дітям дуже сподобалось. А саме головне, що дізналися нову інформацію, з якою поділяться зі своїми рідними та друзями.